Heeft u vragen over SEO? Info@dnamedia.nl

SEO Diensten

SEO Audit

We doen een grootschalige SEO audit van de website. Hierbij kijken we naar technische SEO, sitestructuur, UX, content (on-page), backlink profiel, huidige keyword rankings en concurrenten.

Technische SEO

We kijken naar de sitestructuur, optimalisatie mogelijkheden als het gaat om de snelheid en mogelijkheden van het implementeren van structured data.

SEO Content Strategie

SEO begint bij een duidelijke content strategie. Wij adviseren altijd voor de bezoeker te schrijven en niet voor Google. Het is wel belangrijk te weten waar de bezoeker naar zoekt en waar de kansen liggen.

Strategie / Consultancy

Enkel advies nodig en zelf de mankracht inzetten? We creëren een volledig SEO strategie onderbouwt a.d.h.v. uitgebreid onderzoek dat door je zelf op je eigen website kan worden toegepast.

Linkbuilding

Externe links naar jouw website is één van de belangrijkste rankingsfactoren voor Google. Hoe goed je content ook is, een duidelijke linkbuilding strategie en implementatie hiervan blijven noodzakelijk.

Compleet SEO traject

Bij het volledige SEO traject optimaliseren we een website van de grond af. We maken je website technisch sterk, vol met kwalitatieve en relevante content dat ondersteunt wordt door een prachtig linkprofiel.

1. SEO Audit

Onze SEO audit brengt de gehele website in kaart als het gaat om seo, dit doen we met verschillende tools. Vaak is dit een hele waslijst met issues waar naar gekeken moet worden. Hierin stellen we prioriteiten. Welke problemen zijn het snelst gefixt en leveren het meest resultaat op. Op deze manier tackelen we eerst het ‘low hanging fruit’.

Wanneer we heel breed kijken, bestaan de uitkomsten van de SEO audit uit:

 • Technische analyse
  • Accessibility
  • Indexability
 • On-page (content) analyse
 • Off-page analyse

Samen kijken we naar de uitkomsten van de audit. Hieruit bepalen we de grootste problemen van de website en prioriteren we die. DNA Media kan binnen dit proces zowel fungeren in de rol van consultant als uitvoerder.

 

klsjdajsdhaksjdhasj
klsjdajsdhaksjdhasj

2. SEO Content Strategie

Bij de SEO content strategie kijken we naar de bestaande content en nieuwe content mogelijkheden.

Bestaande content
Wanneer we kijken naar de bestaande content kijken we naar een tal van factoren. Is de headerstructuur binnen de content optimaal? Is de interne linking binnen de content goed verzorgd? Is de metadata goed geoptimaliseerd?

Nieuwe content
Het aanvullen van de site met nieuwe relevante content is een uitgebreid proces. De voornaamste werkzaamheden binnen dit proces zijn:

 • Keyword analyse
 • Concurrentie analyse
 • Content-gap analyse
 • SEO Copywriting

Alle content op de website moet een doel hebben en aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen. Slechte content, dunne content of duplicate content heeft een bewezen negatief effect op SEO en dus je rankings.

3. Strategie & Concultancy

Veel ondernemers hebben te maken met de afweging tussen SEO uitbesteden of zelf uitvoeren. De beste keuze is afhankelijk van een aantal factoren. Is er voldoende mankracht binnen een onderneming, maar ontbreekt simpelweg de kennis en expertise. Dan is het vaak een logische stap om een SEO consultant in te schakelen.

Wanneer er binnen een onderneming zowel de expertise als werkende handjes ontbreken, dan is het verstandig SEO volledig uit te besteden aan een externe partner.

Vaak zien we dat ondernemingen bepaalde facetten van SEO uitbesteden. Op deze manier kan je gebruik maken van het uitgebreide netwerk dat een bureau heeft. Werkzaamheden zoals linkbuilding gaan een stuk makkelijker wanneer je beschikt over het juiste netwerk.

Heb je als onderneming behoefte aan een uitgebreide SEO strategie waar je zelf invulling aan kan geven? DNA Media stelt een uitgebreid SEO plan op vol met hands-on voorbeelden over hoe jij je website kan gaan optimaliseren.

klsjdajsdhaksjdhasj
klsjdajsdhaksjdhasj

4. Linkbuilding

Linkbuilding, misschien wel de belangrijkste SEO practice van allemaal. Hoe goed je content of website ook is, zonder relevante backlinks ga je de top posities in Google nooit bemachtigen.

Bij DNA Media doen we aan duurzame linkbuilding. Dit wil zeggen dat we kwaliteit boven kwantiteit stellen. Geen spam backlinks die snel resultaat opleveren maar op de langere termijn je website beschadigen en misschien zelfs een penalty van Google opleveren. We staan voor het bouwen van kwalitatieve en organische backlinks.

Door het uitgebreide netwerk van DNA Media hebben we mogelijkheden tot unieke en kwalitatieve links die je niet zomaar krijgt. Benieuwd op welke websites we een backlink kunnen laten plaatsen naar jouw website? Neem contact met ons op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken!

5. Technische SEO

Technische SEO wordt vaak gezien als één van de complexere aspecten van SEO. De techniek achter een website is minstens zo belangrijk als de content die op de website zelf staat.

Je kunt onnodige rankings verliezen wanneer je website te traag is, technische fouten bevat of je HTML, CSS en JavaScript niet geoptimaliseerd is. Uw website wordt gecontroleerd op de volgende punten:

 • Structuur
 • Indexeerbaarheid
 • Snelheid website (laadtijd)
 • Mobielvriendelijkheid
 • Veiligheid

Daarnaast gaan we bij DNA Media een stapje verder en kijken we op welke pagina’s we structured data kunnen toepassen om Google je website beter te laten begrijpen. Met deze structured data kunnen we unieke weergaven in de Google zoekresultaten realiseren (rich snippets), waarmee je jezelf kan onderscheiden tegenover je concurrenten.

Benieuwd wat deze punten exact inhouden en wat we hierin voor je kunnen betekenen? Neem contact met ons op en we leggen het je graag uit!

klsjdajsdhaksjdhasj
klsjdajsdhaksjdhasj

6. Compleet SEO Traject

Wanneer je na het lezen van al onze aangeboden diensten het idee hebt dat jouw website op al deze aspecten wel wat hulp kan gebruiken, is het waarschijnlijk goed idee een compleet SEO traject te starten.

In dit traject krijgt de website een complete make-over en wordt alles geoptimaliseerd voor Google. Bij DNA Media nemen we de klant graag mee in dit proces en geven we zoveel mogelijk uitleg waarom we bepaalde keuzes maken.

Alle zojuist besproken diensten komen terug binnen het complete SEO traject.